Forårsmessen i Aalborg Kongres & Kultur Center nedlægges

Bæredygtig historie

BÆREDYGTIG HISTORIE

Aalborg er som by internationalt anerkendt for sit arbejde med bæredygtighed – faktisk var Aalborg en af fyrtårnsbyerne i forbindelse med den europæiske bevægelse for bæredygtighed.
I 1994 var Aalborg, sammen med organisationen ICLEI og andre europæiske kommuner, med til at skabe Sustainable Cities & Towns kampagnen – den Europæiske pendant til Rio-konferencen om Bæredygtig Udvikling afholdt i 1992.

Kampagnen blev sat i gang med et brag af en konference afholdt i AKKC. Konferencen affødte Aalborg Charter – en hensigtserklæring om at skubbe på den bæredygtige udvikling i byer, som første gang blev underskrevet i AKKC’s lokaler. I dag har denne erklæring over 3000 underskrifter og er dermed det mest succesfulde europæiske initiativ i forbindelse med bæredygtig udvikling i byer.

I 2004 havde Sustainable Cities & Towns kampagnen mange konferencer bag sig, men man efterspurgte nu konkrete handlingsplaner på, hvordan man som by kunne blive mere bæredygtig. Endnu konference blev afholdt i Aalborg, igen i AKKC’s lokaler, og Aalborg Commitments så dagens lys – en værktøjskasse til at arbejde med bæredygtighed i byer. Aalborg Commitments bruges i dag af over 700 byer, og tallet er stadig stigende.

I dag fortsætter arbejdet, og Aalborg er stadig aktiv i kampagnen – læs mere her: http://www.sustainablecities.eu/

Selvom bevægelsen startede for over 20 år siden anses Aalborg udover landegrænserne stadig for at være en nøglespiller inden for den europæiske bæredygtighedsbevægelse. I AKKC er vi stolte over at have bidraget til denne bevægelse, og vi er i høj grad indstillet på at gøre vores til at føre bæredygtighedsarbejdet videre.